Workshops

Opleidingscentrum Ishtar organiseert regelmatig workshops over specifieke astrologische onderwerpen. Na de theorie over het betreffende onderwerp wordt er met de eigen horoscopen gewerkt. Alle workshops zijn van 13:00 tot 16:00 uur in de Zuidwijkstraat 80 in Zoetermeer en de kosten zijn € 50,- per workshop, tenzij anders vermeld.

Workshops/lezingen met Arman Diaz

Eind oktober is Arman Diaz, een astroloog uit New York, in Nederland en geeft op woendagavond 25 oktober een lezing/workshop bij Opleidingscentrum Ishtar in Zoetermeer. De lezing is in het Engels en van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur. De kosten voor deze lezing zijn 45 euro.

Separating Aspects: The Astrology of Break-ups, Separations, and Divorce
While the end of any significant relationship can be emotionally challenging, break-ups also offer the potential for growth and change. At least one of the four outer planets is usually involved, and each presents its own challenges, lessons, and opportunities to help the evolution of our consciousness.

Over Arman Diaz:
Armand Diaz, Ph.D., is an NCGR-PAA Certified Consulting Astrologer, with a New York City based practice and clientele worldwide. He speaks on astrology nationally and internationally. Armand is Publications Director for the NCGR national board, and Books and Articles Editor for the Astrology News Service. His book credits include Integral Astrology: Understanding the Ancient Discipline in the Contemporary World and Transpersonal Astrology. Separating Aspects, his most recent book, is about relationship astrology.
Meer informatie over Arman Diaz staat op: http://www.integralastrology.net/index.html

De volgende workshops zijn momenteel niet ingepland, maar starten bij voldoende deelname. Hou de site in de gaten voor de actuele data.

Workshop Astrologische Bedrijfsvoering
De astroloog is over het algemeen zelfstandig werkzaam en krijgt bij het voeren van een praktijk te maken met diverse zaken, zoals het voeren van een administratie, het maken van reclame en de inrichting van een praktijkruimte, maar ook met de ontwikkeling van zichzelf als astroloog. Tijdens deze zaterdag gaan we kijken naar de Astrologische Praktijkvoering. We delen informatie met elkaar over administratie, inschrijving kamer van koophandel, belastingen, maar ook over folders, advertenties, website, kaartjes.

Workshop Uurhoekastrologie
Tijdens deze workshop gaan we werken met vragenhoroscopen. We gaan de techniek en de duidingsregels bespreken en toepassen op voorbeeldhoroscopen die ook door de groep ingebracht kunnen worden. Deze workshop wordt gegeven op twee zaterdagen bij voldoende aanmelding. De kosten voor deze twee zaterdagen zijn € 100,-.

Workshop Secundaire Progressie
Secundaire progressie is de progressietechniek waarbij elke dag na de geboorte een levensjaar weerspiegeld.

Workshop relatie-astrologie: compositie- en combinehoroscoop
Tijdens deze workshop bespreken we de techniek van de compositie- en combinehoroscopen en gaan kijken naar de composities en combines die de deelnemers inbrengen.

Workshop Levenslooptransits
Tijdens deze workshop bespreken we de levenslooptransits, dus de transits die we allemaal op een bepaalde leeftijd ervaren. Deze levenslooptransits worden besproken in het kader van de astrologische levensfasen.

Workshop relatie-astrologie: het innerlijk partnerbeeld
Tijdens deze workshop kijken we naar het innerlijk partnerbeeld in de radix en wat de relatievaardigheden en de relatiebehoeften zijn. Hierbij spelen ook de ouderbeelden een specifieke rol.

Workshop Saturnus, Cheiron en Pluto
Tijdens deze workshop bespreken we de betekenis van Saturnus, Cheiron en Pluto. Dit zijn de zogenoemde weerstand biedende planeten die ons weerhouden om onze zielsenergie te leven, maar tegelijkertijd de opstap hiertoe is. Vervolgens kijken we naar de standen van deze planeten in de horoscopen van de deelnemers en brengen dit in verband met de Zon, Maan en de spirituele punten (Noordelijke maansknoop en Zwarte Maan)

Workshop Solaren
Een solaar is een jaarhoroscoop, die gemaakt wordt op het moment van de zonnereturn elk jaar op of rond de verjaardag. Deze horoscoop geldt dan van ongeveer de verjaardag tot de verjaardag van het komende jaar.

Workshop Primaire Progressie
Primaire progressie is een progressietechniek waarbij het MC ongeveer met 1 graad per jaar wordt doorgeschoven. Vervolgens worden de progressieve standen geprojecteerd op de radix.