Symposium

17 februari 2018 in Zeist:

Het hart van de horoscoop:

Over de dynamiek van de maansknopenas

 

Op zaterdag 17 februari 2018 organiseren de astrologieopleiding Caelestis en Opleidingscentrum Ishtar in samenwerking met Uitgeverij Hajefa een symposium in Zeist. Het thema voor dit jaar is: Het hart van de horoscoop: Over de dynamiek van de maansknopenas.

Het programma:

10:00 Zaal open

10:30 Opening

10:35 Sol W. Jonassen: The Lunar Nodes from an evolutionary perspective
Working with the Nodal Axis in a chart reading opens up new layers of information and a deep understanding about the karmic path. The signs of the Nodal Axis are the sum of past-lives experiences and through this lecture we will see how they affect the chart. We will particularly examine the rulers of the Nodes to see what specific way karmic complexes are manifesting.

Sol W. Jonassen was born into a family of astrology and first learnt the art through her Aries father as a teenager. She took the studies further and has studied with Alan Oken, Noel Tyl and Maurice Fernandez among others. She started working as an astrologer in 1999 and has since given lectures around the world, for Norwac, River of Stars, EA, Astrological Association of England and for OPA. She is a licensed Soul Flow Therapist, a trained meditation instructor and licenced energy healer and she combines all these into her work when there is need. She has a thriving practice in the beautiful city of Bergen and works with clients all over the world through SKYPE Meer informatie staat op: http://sol-with.com/

11:45 Pauze

12:00 Vervolg lezing Sol W. Jonassen

13:00 Lunchpauze

14:00 Charlotte Wenner: Het verslaan van de Draak, het temmen van het Beest: valkuilen in het Maansknopenproces

De Maansknopen zijn een belangrijke element in de Structurele astrologie, ze geven de Universele betekenis van het leven aan. Net zoals de Zwarte lichten assen tezamen een cyclisch process van bewustwording aangeven, zo ook de twee assen van de Maansknopen, d.w.z. de Noordelijke- en Zuidelijke maansknopen as, de as van de Draak en Beest. Deze twee laatste punten staan vierkant de Noordelijke-/Zuidelijke maansknopen, ze zijn ook traditioneel geduid als ‘gemiste stappen’ en ‘valkuilen’. Door het gebruik van Draak en Beest wordt de aard van deze gemiste stappen en valkuilen duidelijk.

Charlotte Wenner (8-11-1960, Urbana Ohio, 5.46 GMT) is afkomstig uit de VS en is sinds haar vijftiende in de ban van de astrologie. Nadat ze vier jaar in Azië heeft gewoond, is ze in 1987 naar Nederland gekomen. In 2001 heeft ze de vijfjarige beroepsopleiding als Consultant-astroloog afgerond bij Stichting Ascella en in 2008 de tweejarige Masterclass in Structurele Astrologie van Aurora. Tussen 2008 en 2013 begeleidde ze supervisiegroepen in de structurele astrologie, in 2011 heeft ze samengewerkt om de Vereniging zwarte lichten astrologie (VZLA) op te richten. Sinds twee jaar verzorgt ze lessen voor de vierjarige beroepsopleiding astrologie bij Caelestis. Daarnaast schrijft ze artikelen en geeft lezingen over de structurele astrologie. In 2017 gaat ze een boek hierover schrijven in het Engels. Meer informatie staat op haar website: www.devlinderpraktijk.nl

15:15 Pauze

15:30 Willem Simmers: Invloed en betekenis van drakenkop en drakenstaart

We beginnen deze voordracht met het mythologische verhaal over het ontstaan van de maansknopen en bekijken vervolgens de invloed die deze twee astrologische grootheden op de horoscoop hebben. Vanuit de Indiase  optiek zijn Uranus, Neptunus en Pluto de architecten van deze  grootheden, terwijl we in het westen Jupiter en Venus hebben gekoppeld aan de Drakenkop, en Saturnus en Mars aan de Drakenstaart. Wat betekent dit in concrete zin?

Willem Simmers is beroepsastroloog en heeft zich in de meer dan veertig jaar dat hij met astrologie bezig is, naast de westerse astrologie ook bekwaamd in de Indiase astrologie. Van zijn hand zijn verschillende boeken verschenen. Zijn laatste boek Maansknopen, lotsbepalers in de astrologie is eind oktober 2017 verschenen. Meer informatie staat op: www.willemsimmers.nl

16:45 Afsluiting

Praktisch
Het symposium is bij Helicon, Socrateslaan 22 A, 3707 GL Zeist. De zaal is open vanaf 10:00 uur en de sluiting is om 17:00 uur. De kosten voor deelname zijn € 85,- inclusief koffie en thee. Studenten van Caelestis en Opleidingscentrum Ishtar krijgen 10 euro korting. De kosten voor een lunch zijn € 15,- en u dient zich hier apart en van tevoren voor op te geven. U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden van de website: www.ishtar.nl en deze volledig ingevuld te retourneren en de kosten van deelname te storten op IBAN: NL71 INGB 0008 3275 50 t.n.v. Opleidingscentrum Ishtar.

LET OP: de lunch kunt u op de dag zelf niet meer bestellen!!
Tijdens het symposium is Opleidingscentrum Ishtar bereikbaar op tel.nr:. 06-26824855

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden van de website: www.ishtar.nl en deze volledig ingevuld te retourneren en de kosten van deelname te storten. Uw aanmelding is definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en het verschuldigde bedrag. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving.
U kunt zich aanmelden tot 17 februari zolang er nog plaatsen vrij zijn!
Aanmeldingsformulier in PDF Kunt u openen met Acrobat Reader.
Aanmeldingsformulier in MS Word Kunt u openen met MS Word.

Annulering
Annulering zonder kosten kan tot 1 februari 2018. Bij annulering tot 11 februari 2018 is 50% van het deelnamegeld verschuldigd. Bij annulering na 11 februari 2017 is restitutie niet meer mogelijk.