Symposium

17 februari 2018: het programma en locatie volgt later dit jaar!

 

Programma 2017:

11 februari 2017 bij McSpirit in Baarn

Op zaterdag 11 februari 2017 organiseren de astrologieopleiding Caelestis en Opleidingscentrum Ishtar in samenwerking met Uitgeverij Hajefa een symposium in Baarn. Het thema voor dit jaar is: Nieuwe dimensies van de buitenplaneten.

Het programma:

10:00 Zaal open

10:30 Opening

10:35 Mark Jones: Expanding Our Horizons: the Outer Planets as the Higher Octaves of the Personal Planets
This workshop will explore the revolutionary idea of the Outer Planets as higher octaves of the personal planets: Pluto as the higher octave of Mars, Uranus of Mercury and Neptune of Venus. The workshop takes it starting point from the work of Dane Rudhyar and expands it through Mark’s extensive client practice to reveal an approach that can reveal the nature of the Soul’s purpose contained within the natal chart. The workshop will be illustrated by charts and stories of real individuals path of transformation.

Mark Jones is an Astrologer, Psychosynthesis Therapist and Hypnotherapist based in Bristol, England, and working with clients and students all over the world. Mark is a regular speaker and workshop leader in North America. Mark’s first book explains his approach; Healing the Soul: Pluto, Uranus and the Lunar Nodes. Mark’s second book The Soul Speaks: the Therapeutic Power of Astrology, explores the transformative power of the natal chart reading. Mark has a book on the Planetary Nodes, due for release late 2015/early 2016, as well as chapters in Astrology: the New Generation, Transpersonal Astrology, and Insights into Evolutionary Astrology.

Mark is available for readings, Astrology tuition and Astrological Counselling and has many resources for students (including audio tuition programs) on his website: www.plutoschool.com

12:00 Lunchpauze

13:00 Vervolg lezing Mark Jones

14:00 Charlotte Wenner: Persephone en Vulkanus: de vierde en vijfde (nog niet ontdekte) trans-Saturnale planeten
De ontdekking van Uranus in 1781 leek enigszins het onaantastbare fundament van de klassieke astrologie – de Wet van Zeven – te ontkrachten, net als het bewijs door Kepler dat de loopbanen van de planeten en lichten ellipsvormig zijn in plaats van cirkelvormig het concept van een geocentrisch universum ontkrachtte. Aan de andere kant, met het ontdekken van Uranus, later Neptunus en Pluto kregen de tekens Waterman, Vissen en Schorpioen hun ‘eigen’ moderne heerser in plaats van een ‘gedeelde’ heerser: respectievelijk Saturnus, Jupiter en Mars. Maar de moderne tegenhangers van Mercurius en Venus laten op zich wachten: Tweelingen en Maagd, en Stier en Weegschaal delen nog altijd dezelfde heersers, ook drukken deze tekens de principes van Mercurius en Venus uit op een heel ander manier.
Op dezelfde wijze als de werking, ordening en eigenschappen van nog niet ontdekte substanties in de wetenschap kan worden gepostuleerd door het systeem die de bekende substanties omvat, kan de astrologie hetzelfde doen met betrekking tot de nog niet ontdekte trans-Saturnale tegenhangers van Mercurius en Venus. Deze lezing gaat over de buitenplaneten Persephone en Vulkanus, de vierde en vijfde planeten in het tweede vijftal en universele verwanten van Venus en Mercurius. Deze tweede vijftal hebben de Zwarte Maan en Zwarte Zon als lichten, waardoor de Wet van Zeven bevestigd wordt, nu niet alleen voor de materie maar ook voor het geestelijke.

Charlotte Wenner (8-11-1960, Urbana Ohio, 5.46 GMT) is afkomstig uit de VS en is sinds haar vijftiende in de ban van de astrologie. Nadat ze vier jaar in Azië heeft gewoond, is ze in 1987 naar Nederland gekomen. In 2001 heeft ze de vijfjarige beroepsopleiding als Consultant-astroloog afgerond bij Stichting Ascella en in 2008 de tweejarige Masterclass in Structurele Astrologie van Aurora. Tussen 2008 en 2013 begeleidde ze supervisiegroepen in de structurele astrologie, in 2011 heeft ze samengewerkt om de Vereniging zwarte lichten astrologie (VZLA) op te richten. Sinds twee jaar verzorgt ze lessen voor de vierjarige beroepsopleiding astrologie bij Caelestis. Daarnaast schrijft ze artikelen en geeft lezingen over de structurele astrologie. In 2017 gaat ze een boek hierover schrijven in het Engels. Meer informatie staat op haar website: www.devlinderpraktijk.nl

15:15 Pauze

15:45 Adrie van der Ven: excessieve uitingsvormen van de buitenplaneten
Verdieping in de waarden van de mysterieplaneten leidt tot de ware bestemming.
Uranus, Neptunus en Pluto vragen om een zelfbewuste keuze. Maakt iemand geen keuze, dan werken ze vanuit het onbewuste veld en geven van daaruit, obstinaat gedrag, drang tot geweld, of de identificatie met illusie. Onbewust werken ze altijd, ze staan niet op een neutrale stand. Bewust worden deze archetypen, door bevrijding, meditatie, energetisch werk of therapie. Vanuit een bewuste aandacht werken alle drie de mysterieplaneten op hun eigen wijze transformerend. Met pieken worden ze actief als ’scheppend vuur’, ze houden het leven boeiend. De persoon die ruimte maakt voor zijn persoonlijke band met deze grens verdiepende en spirituele krachten, maakt hun essentie levend.
De schaduwzijde echter, kan overrompelend uitwerken, maanden of jarenlang.
Een bewuste levenshouding en energetische technieken helpen iemand om de grip van de schaduw te verminderen en zich door de kracht van transformatie meer tot het licht te richten. Dit zijn levensprocessen waarbij mildheid en geduld zinniger eigenschappen zijn, dan zelfkritiek en ongeduld. De mysterieplaneten vernieuwen iemand, vanuit de radix en als transit. Ze laten na transformatie het persoonlijk verlangen samenvallen met open en lichtende vormen uit de omgeving.

Meer informatie over Adrie staat op zijn website: www.adrievanderven.nl

17:00 Afsluiting

Praktisch
Het symposium is bij McSpirit, Javalaan 24, 3742 CP Baarn. De zaal is open vanaf 10:00 uur en de sluiting is om 17:00 uur. De kosten voor deelname zijn € 85,- inclusief koffie en thee. Studenten van Caelestis en Opleidingscentrum Ishtar krijgen 10 euro korting. De kosten voor een lunch zijn € 17,50 en u dient zich hier apart en van tevoren voor op te geven. U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden van de website: www.ishtar.nl en deze volledig ingevuld te retourneren en de kosten van deelname te storten op IBAN: NL71 INGB 0008 3275 50 t.n.v. Opleidingscentrum Ishtar.

LET OP: de lunch kunt u op de dag zelf niet meer bestellen!!
Tijdens het symposium is Opleidingscentrum Ishtar bereikbaar op tel.nr:. 06-26824855

Aanmelding
U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier te downloaden van de website: www.ishtar.nl en deze volledig ingevuld te retourneren en de kosten van deelname te storten. Uw aanmelding is definitief na ontvangst van het inschrijfformulier en het verschuldigde bedrag. U ontvangt een bevestiging van uw inschrijving.
U kunt zich aanmelden tot 11 februari zolang er nog plaatsen vrij zijn!
Aanmeldingsformulier in PDF Kunt u openen met Acrobat Reader.
Aanmeldingsformulier in MS Word Kunt u openen met MS Word.

Annulering
Annulering zonder kosten kan tot 26 januari 2017. Bij annulering tot 4 februari 2017 is 50% van het deelnamegeld verschuldigd. Bij annulering na 4 februari 2017 is restitutie niet meer mogelijk.