Inspiratie Avonden

Met elkaar uitwisselen over astrologie

 

De Astro Inspiratie Avonden zijn er om met elkaar uit te wisselen over astrologie en om lezingen of workshops bij te wonen. Iedereen die interesse heeft in de astrologie is van harte welkom op deze avonden. Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden van de Astro Inspiratie Avonden dan kunt u een e-mail sturen aan: [email protected].

Praktische informatie:
Aanvang 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Zaal open vanaf 19:30.
Kosten: 15 euro per avond.
Opgave: U hoeft zich van te voren niet aan te melden: iedereen die wil komen is welkom!
Locatie: Dorpsstraat 18, 2712 AV Zoetermeer, Kerkzaal.
Parkeren: kan op Nicolaasplein met parkeerschijf (drie uur). Nicolaasplein is bereikbaar via Bijdorplaan en Vlamingstraat! De voorkant van het gebouw is Dorpsstraat 18.

 

Programma 2019/2020:

20 september 2019: Hans Planje over de Pluto-Saturnus-Jupiter-conjunctie van 2020
Sinds 26 januari 2008 loopt Pluto door steenbok. Dit valt ongeveer samen met het begin van de wereldwijde financiële, economische, culturele en sociale crisis. Pluto in steenbok stelt bestaande structuren aan de kaak, haalt overhoop, wat achterhaald is en niet meer in deze tijd past en dwingt tot radicale verandering in de maatschappij. Dit proces zal nog doorgaan tot Pluto in 2024 het steenbokteken verlaat. Op deze inspiratieavond wil ik deze conjunctie bespreken door de drie verschillende cycli onder de loep te nemen in de conjunctie als geheel in het licht van de huidige tijd te plaatsen. Het tweede deel van de avond wil ik de energie en effecten van deze conjunctie in kleine groepjes onderzoeken en aandacht besteden aan de werking op het persoonlijke vlak.

Hans Planje: “Ik ben zelfstandig astroloog sinds 1981. Mijn focus ligt vooral op het ervaringsgericht werken met astrologie. Dit komt terug in consulten, workshops en opleiding in de vorm van diverse spelvormen, astro-theater en planeet- en horoscoopopstellingen. “
Meer informatie over Hans Planje staat op: www.hansplanje.nl  en  www.creatief.management

10 oktober 2019 (let op: donderdagavond!) een extra inspiratieavond met Monique Leurink over Pluto en Saturnus als slijpsteen van de Diamant in de huidige tijd.
Pluto en Saturnus als slijpsteen van de Diamant in de huidige tijd, en de Zwarte Maan als tussenpaus. Neem je horoscoop mee. Je mag vragen stellen!

Monique Leurink heeft meer dan 40 jaar ervaring in de astrologie en heeft zich volledig gespecialiseerd in de Zwarte Lichten. Monique is een gepassioneerd docent en erop gericht om de Zwarte Lichten verder te brengen dan de mentale sfeer naar de ‘higher mind’ van de cursist, verbonden met het hart. Zij vernieuwt voortdurend haar visie op de Zwarte Lichten in relatie tot de ontwakende tijdgeest waarin we leven. Meer informatie over Monique staat op: https://www.zintobeing.com/

 

29 november 2019: Karin van der Vaart over Diamond Astrology
Zoals je een horoscoop kan duiden op het persoonlijke vlak aan de hand van de samenstand van planeten, zo kun je ook kijken naar de spirituele laag en wat er voor de ontwikkeling van je ziel belangrijk is. Wat is ervoor nodig om je verlangens, passies en talenten in de wereld te zetten en een gevoel van zingeving te ervaren? Op deze inspiratieavond leggen we de focus op twee belangrijke levensprocessen, die zich vooral in de tweede helft van je leven laten zien: de verbinding tussen de Zuidelijke en Noordelijke Maansknoop (wat je ziel in dit leven wil leren), en die van Priapus en de Zwarte Maan (je kernkwaliteit of unieke talent). Ook kijken we wat de gevolgen zijn voor planeten die hiermee in aspect staan en hoe deze van invloed zijn op je proces.

Karin: “Ik geef astrologische consulten en workshops, en werk graag met horoscoopopstellingen, waarbij de focus ligt op het erváren van je horoscoop en hoe dit zich naar je dagelijks leven vertaalt. Voor mij is de horoscoop een fascinerend instrument om snel en effectief naar de kern te gaan, zodat je inzicht krijgt in situaties en processen die spelen, en jezelf op het persoonlijke en spirituele vlak kan ontwikkelen.”
Meer informatie over Karin van der vaart staat op: https://www.karinvandervaart.nl/

 

28 februari 2020: Stef-Jan Schaap over De centauren: Schadefreude – Gelücksschmerz
De centauren: Schadefreude – Gelücksschmerz
 

24 april 2020: Karin Klopmeijer over medische astrologie: De astrologische symbolen en ons lichaam
Medische astrologie is in feite niets anders dan het toepassen van de astrologische begrippen op fysiek niveau . We kunnen bij ons lichaam van hoofd tot en met voeten, evenals bij alle fysieke processen in ons lichaam, astrologische symbolen plaatsen. Deze toewijzingen zijn niet willekeurig. Alles heeft betekenis en is te ‘vertalen’ naar andere niveau’s in ons dagelijkse leven. Een voorbeeld: een maag(Maan)zweer kan aangeven dat we ‘ergens’ in ons dagelijkse leven iets ervaren dat ons emotioneel/gevoelsmatig (Maan) ‘zwaar op de maag’ ligt. Hoe zit dit allemaal? Meer informatie over Karin Klopmeijer staat op: www.karinklopmeijer.nl

 

19 juni 2020: Sandra Jansen-van Galen over De huizen als dynamisch perspectief voor de ontwikkeling en bewustzijn van de ziel.
De rijkdom aan informatie van het magnifieke huizensysteem, heeft zich voor Sandra door de jaren heen uitgekristalliseerd tot nieuwe inzichten en horizonverbreding. Tijdens deze Astro Inspiratieavond deelt Sandra haar inzichten graag met je. Via het huizensysteem wordt er aandacht besteed aan de relatie, het contact en de verbinding met de mens zelf. Hoe groter het bewustzijn wordt in het alledaagse leven, krijgen zelfcreatie en zelfverwezenlijking meer ruimte. Meer informatie over Sandra Jansen-van Galen staat op: https://www.sandrajansenvangalen.nl/