Inspiratie Avonden

Met elkaar uitwisselen over astrologie

 

De Astro Inspiratie Avonden zijn er om met elkaar uit te wisselen over astrologie en om lezingen of workshops bij te wonen. Iedereen die interesse heeft in de astrologie is van harte welkom op deze avonden. Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden van de Astro Inspiratie Avonden dan kunt u een e-mail sturen aan: [email protected].

Praktische informatie:
Aanvang 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Zaal open vanaf 19:30.
Kosten: 15 euro per avond.
Opgave: U hoeft zich van te voren niet aan te melden: iedereen die wil komen is welkom!
Locatie: Nicolaasplein 2, De Kapelaan, 2712 AV Zoetermeer, Dorpsstraatzaal op 1e verdieping: let op: er is geen lift, alleen een trap naar de eerste verdieping.
Parkeren: kan op Nicolaasplein met parkeerschijf (drie uur). Nicolaasplein is bereikbaar via Bijdorplaan en Vlamingstraat! De voorkant van het gebouw is Dorpsstraat 18.

 

Programma 2018/2019:

 

28 september 2018: Dick van der Mark over Pluto
Een avond over de planeet van liefde en de identificatie met de angst. Stel je eens voor dat we zouden weten dat we iets heel anders verrichten, verborgen achter de hectiek van het dagelijks beslommeringen, dan wat we denken dat we nastreven….. dan zou het perspectief op wat leven is wel eens drastisch kunnen veranderen.

Over Dick van der Mark
Astroloog, oprichter van Caelestis, school voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit en voorzitter van de Astrologische Associatie.
Meer informatie over Dick van der Mark staat op:  https://www.caelestis.nl/

 

30 november 2018: Jan de Graaf over De mythen van de dierenriem
Astrologie is de kunst van het verhalen vertellen. Niet moeilijk, elke horoscoop staat er vol mee. De verhalen hebben een lange geschiedenis. Honderdduizenden jaren zaten onze voorouders ‘s avonds rond het kampvuur. Voor inspiratie hoefden ze alleen maar naar boven te wijzen.In het donker, als de verbeelding vrij spel heeft, luisterden we geboeid naar de avonturen van allerlei helden en heldinnen; over de gevaren die ze moesten overwinnen en het geluk dat ze hoopten te vinden. De symboliek van elk sterrenbeeld zit vol wijze lessen. 

Het is belangrijk om de verhalen te kennen die bij je sterrenbeeld horen, zowel van jezelf als van je naasten. Elk verhaal geeft de essentie weer van wat je meemaakt. Ze zijn oeroud maar de symboliek is springlevend. Welke mythe leef jij? Wat is jouw plek in het grote verhaal? Jan de Graaf schreef er een boek over en op 30 november komt hij erover vertellen.
Meer informatie over Jan de Graaf staat op: http://www.inspiratiesite.nl/jandegraafpraktijk.html

 

22 februari 2019: Faye Blake-Cossar over Wat is mijn roeping?
Vroeger meende men dat het beroep voortkwam uit een goddelijke opdracht: het ‘Geroepen Zijn’ door God. De Kerk had hierin een adviserende functie, een taak die later werd overgenomen door school en/of de ouders. Inmiddels is er een hoop veranderd: autoriteiten losgelaten, een eindeloze keuzevrijheid ontstaan… wat een beroepskeuze niet eenvoudiger maakt. Astrologie kan helpen om de juiste carrière te vinden. Met gebruik van een horoscoop zal Faye uitleggen: Waar liggen iemands unieke talenten? Iemands hart? Wat wil iemand ècht? En hoe filter je dat snel en gemakkelijk uit de horoscoop? 

Over Faye Blake-Cossar
Sinds 1986 voert Faye een praktijk in Amsterdam. Zij geeft lezingen in binnen- en buitenland en in Nederland spreekt zij op congressen. In haar eigen school, de Amsterdam School of Astrology verzorgt zij workshops, webinars en langere trainingen. Haar opleiding heeft zij gevolgd in Nieuw Zeeland, Engeland en Zwitserland. In 2004 heeft zij haar Master of Arts (Cultural Astronomy and Astrology) gehaald bij Bath Spa University College.
Haar boek Vocational Astrology: Finding the right Career Direction verscheen in 2012. Voor meer informatie over Faye zie www.fayeblake.nl en over haar school zie www.asastrology.nl

 

12 april 2019: Lea Manders over de mineure aspecten – sleutels naar jouw unieke levensweg
De majeure aspecten ontstaan naar aanleiding van de deling van de cirkel van 360 graden door 1 (conjunctie), 2 (oppositie), 3 (driehoek), 4 (vierkant) en 6 (sextiel) De meeste astrologen werken met de majeure aspecten, die in grote lijnen talenten, mogelijkheden, tegenstellingen en blokkaden aangeven. Maar waarom zouden we de cirkel ook niet delen door 5, 7, 8, 9,10,11 of 12? De mineure aspecten zijn het resultaat van deze delingen. Zij werken subtieler, maar opmerkelijk accuraat als men ze gebruikt ter uitdieping van de grote lijnen van de horoscoop. Omdat de orbs van deze aspecten zo nauw moeten zijn, zijn de mineuren individueel en uniek. Wil je in de horoscoop de talenten van iemand duiden, dan geven de driehoeken en sextielen veel deze informatie. Maar waaruit bestaan de unieke benaderingswijze en het speciale talent waarin deze mens excelleert? Dat vinden we terug in de vijf-deling van het quintil.

Willen we weten welke weg een mens moet gaan door zijn innerlijke duister heen naar bewustwording en eenheid, dan kijken we naar de tien-deling: het deciel. Onderzoeken we waar een mens in eenzaamheid de diepste zin en betekenis van het leven ontdekt, dan kijken we naar de negen-deling: het noviel. Lea behandelt deze avond de verschillende mineure aspecten aan de hand van voorbeeldhoroscopen. 

Lea Manders (Kreeft 1956) heeft vanaf 1986 een professionele praktijk. Daarnaast is zij sinds 1998 gemeenteraadslid te Arnhem. Zij heeft boeken en artikelen geschreven en is voorzitter geweest van astrologische verenigingen. Ook heeft zij zich de afgelopen 15 jaar bekwaamd in meer intuïtieve technieken, zoals het werken met Symbolon kaarten en intuïtieve waarneming.nfo volgt binnenkort!
Meer informatie over Lea Manders staat op:  www.leamanders.nl

 

14 juni 2019: George Bode over secundaire progressies
Nadruk ligt op de secundaire progressies; in tegenstelling tot radixfactoren en transits hebben zij voor elk mens een persoonlijke voorgeschiedenis. De radixfactor is een geschenk van het universum, de transits zijn externe invloeden, maar de secundaire progressies zijn ons eigendom. Zij vormen de in de radix verborgen tijdmaat van onze ontwikkeling en dienen in die zin onderdeel te zijn van de duiding van het geboortepatroon. Meer informatie kan men verkrijgen bij George Bode op telefoonnummer: 020-6253387.