Inspiratie Avonden

Met elkaar uitwisselen over astrologie

 

De Astro Inspiratie Avonden zijn er om met elkaar uit te wisselen over astrologie en om lezingen of workshops bij te wonen. Iedereen die interesse heeft in de astrologie is van harte welkom op deze avonden. Indien u op de hoogte gehouden wenst te worden van de Astro Inspiratie Avonden dan kunt u een e-mail sturen aan: [email protected].

Praktische informatie:
Aanvang 20:00 uur tot ongeveer 22:00 uur. Zaal open vanaf 19:30.
Kosten: 15 euro per avond.
Opgave: U hoeft zich van te voren niet aan te melden: iedereen die wil komen is welkom!
Locatie: Nicolaasplein 2, De Kapelaan, 2712 AV Zoetermeer, Dorpsstraatzaal op 1e verdieping: let op: er is geen lift, alleen een trap naar de eerste verdieping.
Parkeren: kan op Nicolaasplein met parkeerschijf (drie uur). Nicolaasplein is bereikbaar via Bijdorplaan en Vlamingstraat! De voorkant van het gebouw is Dorpsstraat 18.

 

Programma 2019/2020:

20 september 2019: Hans Planje over de Pluto-Saturnus-Jupiter-conjunctie van 2020
Sinds 26 januari 2008 loopt Pluto door steenbok. Dit valt ongeveer samen met het begin van de wereldwijde financiële, economische, culturele en sociale crisis. Pluto in steenbok stelt bestaande structuren aan de kaak, haalt overhoop, wat achterhaald is en niet meer in deze tijd past en dwingt tot radicale verandering in de maatschappij. Dit proces zal nog doorgaan tot Pluto in 2024 het steenbokteken verlaat. Op deze inspiratieavond wil ik deze conjunctie bespreken door de drie verschillende cycli onder de loep te nemen in de conjunctie als geheel in het licht van de huidige tijd te plaatsen. Het tweede deel van de avond wil ik de energie en effecten van deze conjunctie in kleine groepjes onderzoeken en aandacht besteden aan de werking op het persoonlijke vlak.

Hans Planje: “Ik ben zelfstandig astroloog sinds 1981. Mijn focus ligt vooral op het ervaringsgericht werken met astrologie. Dit komt terug in consulten, workshops en opleiding in de vorm van diverse spelvormen, astro-theater en planeet- en horoscoopopstellingen. “
Meer informatie over Hans Planje staat op: www.hansplanje.nl  en  www.creatief.management

 

29 november 2019: Karin van der Vaart over Diamond Astrology
Diamond Astrology
Meer informatie over Karin van der vaart staat op: https://www.karinvandervaart.nl/

 

28 februari 2020: Stef-Jan Schaap over De centauren: Schadefreude – Gelücksschmerz
De centauren: Schadefreude – Gelücksschmerz
 

24 april 2020: Karin Klopmeijer over medische astrologie: De astrologische symbolen en ons lichaam
Medische astrologie is in feite niets anders dan het toepassen van de astrologische begrippen op fysiek niveau . We kunnen bij ons lichaam van hoofd tot en met voeten, evenals bij alle fysieke processen in ons lichaam, astrologische symbolen plaatsen. Deze toewijzingen zijn niet willekeurig. Alles heeft betekenis en is te ‘vertalen’ naar andere niveau’s in ons dagelijkse leven. Een voorbeeld: een maag(Maan)zweer kan aangeven dat we ‘ergens’ in ons dagelijkse leven iets ervaren dat ons emotioneel/gevoelsmatig (Maan) ‘zwaar op de maag’ ligt. Hoe zit dit allemaal? Meer informatie over Karin Klopmeijer staat op: www.karinklopmeijer.nl

 

19 juni 2020: Sandra Jansen-van Galen over De huizen als dynamisch perspectief voor de ontwikkeling en bewustzijn van de ziel.
De rijkdom aan informatie van het magnifieke huizensysteem, heeft zich voor Sandra door de jaren heen uitgekristalliseerd tot nieuwe inzichten en horizonverbreding. Tijdens deze Astro Inspiratieavond deelt Sandra haar inzichten graag met je. Via het huizensysteem wordt er aandacht besteed aan de relatie, het contact en de verbinding met de mens zelf. Hoe groter het bewustzijn wordt in het alledaagse leven, krijgen zelfcreatie en zelfverwezenlijking meer ruimte. Meer informatie over Sandra Jansen-van Galen staat op: https://www.sandrajansenvangalen.nl/